Postgraduate diploma i sertifikat u Kanadi

Postgraduate sertifikat i diploma programi prema stepenu obrazovanja dolaze nakon završenih osnovnih studija.

Ovi programi razlikuju se od master istraživačkih studija po tome što studentima nude praktičnu i profesionalnu obuku u svojoj ili njoj srodnoj struci. Namenjeni su studentima i zaposlenim licima koji žele da nadograde znanje stečeno na osnovnim studijama i napreduju u karijeri, ili da ga prošire na srodne oblasti u cilju lakšeg zapošljavanja.

Graduate programi traju od jednog do tri semestra.

Akademska godina

Akademska godina u Kanadi počinje u septembru. Pored septembarskog upisnog roka pojedini univerziteti nude upis i u januaru, pred početak drugog semestra.

Školarine

Visina školarine za graduate programe u Kanadi zavisi od vrste programa i ustanove, a cene su generalno povoljnije nego za master studije.

Uslovi za upis

Uslovi za upis su završene osnovne studije i položen neki od međunarodnih testova za engleski (IELTS, TOEFL, CAEL) ili francuski jezik (u zavisnosti od provincije). Prosečna ocena koja je potrebna pri upisu zavisi od jezika, studijskog programa i ustanove. Za programe na engleskom jeziku obično se traži ocena 6.5 na IELTS testu ili 84-88 na TOEFL testu.

Prednosti Postgraduate Certificate i Postgraduate Diplome

  • Postgraduate programi osmišljeni su kao stručne i usko profesionalne specijalizacije.
  • Uz ove programe možete praktičnim veštinama da nadogradite teorijsko znanje stečeno na osnovnim studijama ili da ga proširite na srodne studijske oblasti.
  • Postgraduate sertifikat i diploma mogu vam pomoći da lakše dođete do posla, da napredujete u dosadašnjoj karijeri, da iskoristite mogućnosti za većom zaradom, ili da se kroz srodnu specijalizaciju profesionalno preorijentišete na novu karijeru.
  • Postgraduate programi traju i koštaju manje od master programa.