Master studije u Kanadi

Kanada je zemlja sa visokom reputacijom kada su u pitanju master studije. Diploma, kvalifikacije i analitičke veštine koje steknete na master studijama u Kanadi globalno su priznate i cenjene svuda u svetu.

Master studije su u ponudi na univerzitetima, traju od jedne do dve godine i obično se nadovezuju na prethodno istraživanu oblast tokom pohađanja osnovnih studija.

Akademska godina

Akademska godina na kanadskim univerzitetima počinje u septembru. Pored ovog upisnog roka, pojedini univerziteti nude upis i u januaru, pred početak drugog semestra.

Školarine

Visina školarine za master studije u Kanadi zavisi od programa i ustanove, a prosečne cene se kreću od 15.000 do 25.000CAD na godišnjem nivou.

Uslovi za upis

Uslovi za upis su završene osnovne studije i položen jedan od međunarodnih testova za engleski (IELTS, TOEFL, CAEL) ili francuski jezik, što zavisi od provincije za koju se opredelite. Prosečna ocena na testu zavisi od jezika, studijske oblasti i ustanove. Za programe na engleskom jeziku, za ovaj stepen obrazovanja, obično se traži prosečna ocena 6.5 na IELTS testu ili 84-88 na TOEFL testu.

Post-Graduation Work viza nakon studiranja

Nakon završenih master studija u Kanadi imate mogućnost da aplicirate za Post-Graduation Work vizu koja vam omogućava da živite i radite u Kanadi do dve godine. Radno iskustvo koje steknete može vam pomoći da se u ovoj zemlji trajno naselite.