Osnovne studije u Kanadi

Kanada je jedna od najpopularnijih svetskih destinacija za studiranje.

Preko 15.000 studijskih programa u ponudi je na preko 100 kanadskih privatnih i državnih univerziteta i koledža. Jedanaest kanadskih univerziteta rangirano je među 250 najboljih u svetu, zbog čega ova zemlja iz godine u godinu privlači sve veći broj međunarodnih studenata.

Osnovne studije u Kanadi traju od tri do četiri godine.

Akademska godina

Akademska godina u Kanadi obično počinje u septembru i traje do aprila ili maja. Sastoji se iz dva semestra (pojedini programi imaju i treći semestar preko leta), a pored septembarskog upisnog roka neki univerziteti nude upis i u januaru pred početak drugog semestra.

Školarine

Visina školarine za osnovne studije u Kanadi zavisi od studijskog programa i ustanove, a prosečne cene se kreću od 15.000 do 35.000CAD na godišnjem nivou.

Uslovi za upis

Uslovi za upis su završeno srednje obrazovanje i, u zavisnosti od pokrajine i ustanove, položen neki od međunarodnih testova za engleski (IELTS, TOEFL, CAEL) ili francuski jezik. Potrebna prosečna ocena na testu zavisi od jezika, studijske oblasti i ustanove. Za studijske programe na engleskom jeziku obično se traži prosečna ocena 6.5 na IELTS testu ili 84-88 na TOEFL testu.

Imajte u vidu da australijske institucije nemaju prijemni ispit za upis osnovnih studija. Naše diplome za nastavak studiranja su priznate i nije potrebna njihova nostrifikacija da biste nastavili sa studijama.

Post-Graduation Work viza nakon studiranja

Nakon završenih studija u Kanadi imate mogućnost da aplicirate za Post-Graduation Work vizu koja vam omogućava da određeni period živite i radite u Kanadi. Ovo radno iskustvo može vam biti od pomoći i da se trajno naselite u ovoj zemlji.